Welkom Nieuws Onze Acties Evaluatie 2021 Doe Mee

STOPafvalwaterTWENTE © 2023

info@STOPafvalwaterTWENTE.nl

2 januari 2016: Nieuwjaarsduik Het Hulsbeek

Onze eerste handtekeningen actie starten we op Nieuwjaarsdag tijdens de Nieuwjaarsduik die gehouden wordt op Het Hulsbeek in Oldenzaal.28 december 2015: Persconferentie

Lees hier de berichtgeving van RTV Oost over onze persconferentie en beluister het geluidsfragment van het interview met onze woordvoerder Freddy Mensink.

Lees hier de berichtgeving van Tubbergen Nieuws.

Lees hier de berichtgeving van T.C. Tubantia.

Lees hier de berichtgeving van In & Om Ootmarsum.30 december 2015: Petitie site

De site waarop de petitie daadwerkelijk getekend kan worden was gisteravond even uit de lucht omdat de site een compleet nieuw uiterlijk gekregen heeft. Daarom werkte het doorlinken vanaf onze site ook niet meer. Dit is nu weer opgelost.2 januari 2016: Nieuwjaarsduik Het Hulsbeek

Tijdens de Nieuwjaarsduik die gehouden is op Het Hulsbeek in Oldenzaal hebben zo’n 200 deelnemers een duik in het koude water gewaagd. Al met al heeft de actie bijna 350 handtekeningen opgeleverd. Zie onze actie pagina voor een impressie.6 januari 2016: Commissievergadering Provinciehuis

De provinciale politiek wil dat de provincie alles op alles blijft zetten om de injectie van afvalwater in Twente te stoppen. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de commissievergadering op het provinciehuis. Lees hier het verslag van RTV Oost en lees hier ons persbericht.21 januari 2016: Statenvergadering

Tijdens de Statenvergadering van woensdag 20 januari 2016 hebben de Overijsselse Statenfracties van CDA, VVD, D66, SP, PvdA, SGP en 50plus een motie ingediend waarin zij Gedeputeerde Staten oproepen om onze actie te steunen, lees hier meer.


21 januari 2016: In onze bodem gebeurt veel, veel te veel!

Uit een onderzoek van RTV Oost blijkt dat er in de Overijsselse ondergrond heel veel gebeurt, veel te veel en veel meer dan in andere provincies! De provincie werkt aan een structuurvisie op de ondergrond. Lees hier de berichtgeving van RTV Oost inclusief beeldmateriaal en een overzicht van wat er nu waar gebeurt.

1 februari 2016: Interview Freddy Mensink @ Twente FM

Naar aanleiding van het afgelopen carnavalsweekend en onze actie tijdens de carnavalsoptocht in Albergen is onze woordvoerder Freddy Mensink geïnterviewd door Twente FM.

Het geluidsfragment vindt u hier.

31 januari 2016: 3000 Handtekeningen tijdens optocht Albergen

Tijdens de carnavalsoptocht van de Alberger Bökke hebben we aandacht gevraagd voor onze actie door mee te lopen in de optocht. Ook hebben we de gelegenheid aangegrepen om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen. En of dat gelukt is: maar liefst 3000 handtekeningen erbij!!! Zie ook onze acties pagina.

28 december 2015: Aankondiging Persconferentie

Op maandag 28 december 2015 wordt er om 12:00 uur in ‘t Eschhoes te Vasse een persconferentie voor de Nederlandse en regionale pers georganiseerd. Hierbij zal de stuurgroep hun actie nader toelichten.

1 februari 2016: Nieuwe tellerstand op 10.000

Na alle acties tot nu toe staat onze teller stand op meer dan 10.000 handtekeningen. Op naar de volgende 10.000!!

Lees hier ook de berichtgeving van Tubbergen Nieuws.

10 februari 2016: Nieuwe tellerstand: 16.000

Na alle acties tot nu toe staat onze teller stand op meer dan 16.000 handtekeningen. Nog 4000 te gaan voordat we de 20.000 behaald hebben, maar we gaan door!!!

Lees hier ook de berichtgeving van Tubbergen Nieuws.

10 februari 2016: Vitens: GEEN afvalwater onder waterwingebieden!!!

Vitens is van mening dat de NAM afvalwater injecteert onder hun waterwingebieden! De NAM is natuurlijk van mening van niet. Vitens wil dit natuurlijk, net als ons, NIET!

Lees hier de berichtgeving van TC-Tubantia.

11 februari 2016: Europarlementariër Annie Schreijer tekent petitie

Tijdens een bijeenkomst van het CDA bij zaal Kottink in Geesteren heeft Europarlementariër Annie Schreijer - Pierik onze petitie ondertekend. Ook heeft ze zich als sympathisant verbonden aan ons burgerinitiatief. Lees hier de berichtgeving van RTV Oost en hier van Tubbergen Nieuws.