Welkom Nieuws Onze Acties Evaluatie 2021 Doe Mee

STOPafvalwaterTWENTE © 2023

info@STOPafvalwaterTWENTE.nl

21 maart 2016: In gesprek met Minister Kamp

Vandaag hebben we met een afvaardiging van ons burgerinitiatief een meer dan uur durend onderhoudt gehad met Minister Henk Kamp van Economische Zaken om de problematiek van de afvalwaterinjecties te bespreken.16 maart 2016: Aanbieden petitie in Zwolle

Op woensdag 16 maart hebben we onze petitie met 29.693 handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de begeleidingscommissie, gedupteerde dhr. Lievers, samen met de wethouders van de gemeente Dinkelland en Tubbergen. Aansluitend hebben we ingesproken bij de commissie Milieu en Energie van de Provincie Overijssel.17 maart 2016: Komende jaren geen afvalwaterinjecties in Tubbergen en Mander

De NAM heeft aangegeven dat er de komende jaren geen gebruik gemaakt gaat worden van de lege gasvelden in Tubbergen en Mander om het afvalwater te dumpen. Een mooi begin, maar wat ons betreft kan en mag dat natuurlijk ook niet meer in de andere lege gasvelden. En niet alleen voor de komende jaren, maar voor altijd!!!

Lees hier de berichtgeving van RTV Oost.

29 maart 2016: Ook in Oldenzaal motie tegen afvalwaterinjecties aangenomen

Ook de gemeenteraad van Oldenzaal heeft (bijna) unaniem een motie aangenomen tegen het injecteren van het afvalwater. Lees de tekst van de motie hier.

31 maart 2016: Informatieavond alternatieven afvalwaterinjecties

Afgelopen woensdagavond is er om 20:00 uur een informatie bijeenkomst gehouden bij Bays in Reutum. Tijdens deze avond werd door RoyalHaskoningDHV uitgelegd hoe zij tot een zogenaamde short-list van alternatieven voor het injecteren van het afvalwater zijn gekomen. Deze vier alternatieven zullen nu verder uitgewerkt gaan worden. Verschillende media hebben van deze avond verslag gedaan, o.a.:

RTV Oost:
“Veel scepsis bij bezoekers informatieavond over afvalwater in Twentse bodem”, lees details hier.
“Ook bij deel alternatieven voor afvalwaterinjectie gaat afvalwater in Twentse bodem”, lees details hier.
“NAM onderzoekt dumpen afvalwater in Groningse Eems”, lees details hier.
“TU Delft mist monitoring in scenario’s voor verwerking afvalwater NAM”, lees details hier
.

Tubbergen Nieuws:
“Ook de komende vier of vijf jaar nog injectie van oliewater in Twente”, lees details hier.
“CDA Overijssel: Onderzoek naar ‘oliewater’ rammelt aan alle kanten”, lees details hier.

10 april 2016: ingezonden brief

Een groep van onafhankelijke, technische specialisten hebben ons een ingezonden brief gestuurd met hun kijk op de technische gevaren die er zijn bij afvalwater injecties. Deze ingezonden brief kunt u hier vinden. Taak voor onze technische commissie om deze punten verder te (laten) onderzoeken.

9 juni 2016: dubbelrol provincie?

Welke dubbelrol speelt de provincie bij de vergunningen van de NAM?
Lees hier de berichtgeving op Tubbergen Nieuws.

13 april 2016: Motie Gemeenteraad Almelo

Ook in Almelo is de motie tegen injectie van afvalwater door de NAM met ruime meerderheid aangenomen. Lees hier de tekst van de motie.
Een uniek moment in de politieke geschiedenis, zes gemeenten die een motie met gelijk strekkende inhoud hebben aangenomen!