Welkom Nieuws Onze Acties Evaluatie 2021 Doe Mee

STOPafvalwaterTWENTE © 2023

info@STOPafvalwaterTWENTE.nl

24 juni 2016: Persconferentie

Op vrijdagochtend hebben we als burgerinitiatief een persconferentie gehouden bij Café ‘t Peuleke aan de Tramweg in Rossum. Naar aanleiding van deze persconferentie hebben we ook een persbericht doen uitgaan. Deze kunt u hier lezen.

24 juni 2016: Ludieke actie

Op vrijdagavond 24 juni hebben we door middel van een ludieke actie de NAM (niet) welkom geheten in Rossum op de hoek van de Tramweg en de Ootmarsumsestraat door middel van een Twentse boog met zwarte roosjes. Het bord onder aan de boog werd in het bijzijn van verontruste burgers onthult door onze woordvoerder Freddy Mensink in samenwerking met onze sympathisant Herman Finkers.

27 juni 2016: Aankondiging informatiebijeenkomst - 4 juli 2016, zaal Bays Reutum, 20:00 uur

Op maandag 4 juli houdt de Begeleidingscommissie Heroverweging Productiewater Schoonebeek samen met de NAM een informatiebijeenkomst bij Zaal Bays in Reutum. Deze avond begint om 20:00 uur en zal in het teken staan van het eindrapport van Royal Haskoning DHV met de vijf opties voor de verwerking van het productiewater. De rapporten zijn kunt u hier al vinden.

27 juni 2016: Motie Gemeenteraad Enschede

Ook in Enschede is de motie tegen het injecteren van afvalwater in de Twentse ondergrond door de NAM unaniem aangenomen. Lees hier de tekst van de motie (beter leesbare versie volgt later….).
Een uniek moment in de politieke geschiedenis, zeven gemeenten die een motie met gelijk strekkende inhoud hebben aangenomen! En daarnaast natuurlijk ook de Provincie Overijssel!

15 augustus 2016: Overleg met Minister Kamp

Woensdag 17 augustus hebben we als stichting weer een onderhoud met onze minister van Economische Zaken, Henk Kamp. Hier zullen we samen de open brief bespreken die we op 14 juli naar het ministerie gestuurd hebben (lees deze brief hier). Ook hebben we hiervoor een persbericht doen uitgaan. Deze kunt u hier lezen.

9 augustus 2016: Persbericht

We strijden nog steeds voor de meer dan 30.000 bezorgde N.O. Twentenaren. Lees hier ons persbericht.

23 juni 2016: SodM presenteert de resultaten van second opinion onderzoek

Het SodM heeft extra studies laten uitvoeren door de NAM (o.a. over de oplosbaarheid van zout door het afvalwater) en deze ter review voorgelegd aan twee buitenlandse experts. Dit zogenaamde second opinion onderzoek is nu eindelijk afgerond en de resultaten kunt u vinden op de website van het SodM (klik hier). De documenten van de NAM waarop dit second opinion onderzoek gebasseerd is vind u hier (onder de kop “Diverse onderzoeken en rapportages aan SodM”).

7 september 2016: NAM beweringen

Een lijst met 13 beweringen van de N.A.M. die in onze ogen onjuist of misleidend zijn hebben we openbaar gemaakt, lees ze hier.

13 september 2016: Bezwaarschriften en debat 2de Kamer

Ook Provincie Overijssel en Gemeenten Oldenzaal, Losser, Tubbergen en Dinkelland tekenen bezwaar aan tegen het hervatten van de waterinjecties. Lees hier de berichtgeving van RTV Oost.

Donderdag 15 september zal de Tweede Kamer in debat gaan met minister Kamp in de vaste kamer commissie voor Economische Zaken. Lees hier ons persbericht.

Als Stichting Stop Afvalwater Twente zullen we binnenkort formeel bezwaar gaan aantekenen op het besluit van het SodM om de waterinjecties te hervatten.
Lees hier ook de berichtgeving van T.C. Tubantia.