Welkom Nieuws Onze Acties Evaluatie 2021 Doe Mee

STOPafvalwaterTWENTE © 2023

info@STOPafvalwaterTWENTE.nl

Ongelukken volgen elkaar op


Het water, dat bij de oliewinning in Schoonebeek meekomt met de olie, is vooral 'zoet' water dat eerder als stoom in het olieveld is ingespoten. Het opgepompte olie-watermengsel wordt bovengronds in de OBI gescheiden. De olie gaat naar de raffinaderij en het water wordt geïnjecteerd in de zoutvelden in Twente en (volgens de planning) in Drenthe.


Bij de waterinjectie gaat nog wel eens wat mis. Steeds meer putten zijn om uiteenlopende redenen (van seismische risico's tot lekkages) niet meer geschikt voor afvalwaterinjectie. Ook hoger gelegen leidingen hebben veel last van corrosie (aantasting door roest), waarbij zelfs grote lekkages een aantal maal in het nieuws zijn geweest.


Er zijn twee in het oog lopende risico's, die extra aandacht verdienen:
“Review op onderzoek naar buisbreuk ROW2 laat zien dat ook de andere putten niet veilig zijn”.


De NAM heeft een integriteitsonderzoek van put ROW2 laten uitvoeren. De review van dit integriteitsonderzoek kunt u vinden in de nederlandse vertaling van dit document (deze kunt u hier vinden). Onze analyse van de feiten uit deze review hebben we in een document met de titel: Opmerkelijke conclusies op basis van “Review van het integriteitsonderzoek van de put ROW2” samengevat. Verder kunt u hieronder informatie vinden over de oorzaak van de buisbreuk.


Lees hier meer over buislekkages ... Lees hier meer over zoutoplossing ... Lees hier "Opmerkelijke conclusie ..." Lees hier "Oorzaak buisbreuk ..." Lees hier "Foto's buisbreuk ..."