Welkom PETITIE Nieuws Items Plattegrond Initatiefnemers Contact

STOPafvalwaterTWENTE © 2015

info@STOPafvalwaterTWENTE.nl

Archief #1 Archief #2 Archief #3 Archief #4

17 september 2016:

Stichting Stop Afvalwater Twente: “N.A.M. heeft lak aan de democratie en de inwoners van N.O. Twente”


De mededeling van de N.A.M. om de oliewinning m.i.v. zaterdag 17 september weer op te starten is bij de Stichting Stop Afvalwater Twente hard aangekomen.


“Onbegrijpelijk, onfatsoenlijk en een schande voor de democratie in Nederland en de inwoners van N.O. Twente. Eens te meer blijkt dat het alleen maar om geld gaat en de N.A.M. lak heeft aan de democratie en de inwoners van N.O. Twente” , aldus een zeer verbolgen voorzitter Freddy Mensink.  Het (bijna) unanieme besluit van de tweede kamer om de N.A.M. met klem te verzoeken de oliewinning en de daaropvolgende hervatting van de afvalwaterinjecties in N.O. Twente met circa twee maanden uit  te stellen is nog geen dag oud, als de N.A.M. besluit om hier geen gevolg aan te geven.


“We gaan er vanuit dat dit een duidelijk signaal is naar gedeputeerde Lievers van de Provincie Overijssel en de betrokken Gemeenten in Twente  om niet alleen bezwaar te maken maar tevens de rechter te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Eigenlijk nog de enigste mogelijkheid om dit arrogante besluit van de N.A.M. een halt toe te roepen”, aldus de stichting.


“Eén ding mag duidelijk zijn”, aldus de immer strijdbare leden van het burgerinitiatief, “we zullen er alles aan doen om  er voor te zorgen dat minister Kamp eind van dit jaar zal kiezen voor een alternatief. Want zoals het nu gaat klopt het gewoon niet en zijn de risico’s voor de veiligheid van mens, dier en natuur in de toekomst van N.O. Twente  onverantwoord groot”.16 september 2016:

De N.A.M. geeft aan de motie van de Tweede Kamer, het verzoek van de Provincie,  vier Twentse gemeenten en 30.000 burgers naast zich neer te leggen en morgen, zaterdag 17 september 2016 de oliewinning in Schoonebeek weer op te starten en hiermee dan ook de afvalwaterinjecties. Lees hier de berichtgeving van de N.A.M.


15 september 2016:

De vaste kamer commissie voor Economische Zaken ging vandaag met minister Kamp in debat. Minister Kamp zal echter de NAM niets in de weg leggen om de afvalwaterinjecties weer op te starten. Lees hier en hier de berichtgeving van RTV Oost en hier van T.C. Tubantia.

Archief #5