Welkom Nieuws Onze Acties Evaluatie 2021 Doe Mee

STOPafvalwaterTWENTE © 2023

info@STOPafvalwaterTWENTE.nl

4 december 2018:  

Hoe staat het er nu voor? Bekijk de reportage van Oscar Siep op:

https://www.rtvoost.nl/nieuws/303409/NAM-Onderzoek-naar-zuivering-afvalwater-is-continu-proces

Of beluister het RTV Oost programma Afslag Oost (vanaf 49 minuten) op:

https://www.rtvoost.nl/radio/programma/42/Afslag-Oost/aflevering/490583

6 september 2019:  

Lekkende boorputten!!! Bekijk de reportage van Eén Vandaag op:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/voormalig-nam-medewerker-oude-gasputten-lekken-giftige-stoffen-in-bodem-en-drinkwater/

4 november 2019:  

De vier noordelijke regionale omroepen RTV Oost, RTV Drente, RTV Noord en Ormrop Fryslân hebben onderzoek gedaan naar eventuele onrechtmatigheden bij vergunningaanvragen etc. voor mijnbouwactiviteiten. Zie die onderstaande links:

https://www.rtvoost.nl/nieuws/320674/Beleid-mijnbouw-gebaseerd-op-drijfzand

https://www.rtvoost.nl/nieuws/320675/Rapporten-over-mijnbouw-vol-fouten-Grootste-vrees-blijkt-keiharde-waarheid

https://www.rtvoost.nl/nieuws/320683/Staatstoezicht-over-gegevensfouten-Geen-reden-om-te-controleren

Naar aanleiding van deze berichtgevingen hebben wij als Stichting Stop Afvalwater Twente een persbericht doen uitgaan, deze vind u hier.22 mei 2020:  

Er zijn weer allerlei ontwikkelingen bij de injectielocatie in Rossum. RTV Oost heeft hier meerdere berichten over gepubliceerd. Zie de onderstaande links:

https://www.rtvoost.nl/nieuws/330822/NAM-krijgt-buizenvretende-bacterie-niet-onder-controle-en-investeert-in-nieuw-materiaal

https://www.rtvoost.nl/nieuws/330935/Vragen-in-Provinciale-Staten-over-problemen-die-de-NAM-heeft-met-buizenvretende-bacterie

https://www.rtvoost.nl/nieuws/331073/Ook-Tweede-Kamer-wil-weten-wat-er-aan-de-hand-is-bij-de-NAM-in-Rossum


26 mei 2020:  

NPO2 heeft voor het progamma De Hofbar een reportage gemaakt over de afvalwaterinjecties in Rossum. Zie de onderstaande link voor dit programma:

https://www.npostart.nl/de-hofbar/26-05-2020/POW_04699089

17 september 2016:  

Stichting Stop Afvalwater Twente: “N.A.M. heeft lak aan de democratie en de inwoners van N.O. Twente”


De mededeling van de N.A.M. om de oliewinning m.i.v. zaterdag 17 september weer op te starten is bij de Stichting Stop Afvalwater Twente hard aangekomen.


“Onbegrijpelijk, onfatsoenlijk en een schande voor de democratie in Nederland en de inwoners van N.O. Twente. Eens te meer blijkt dat het alleen maar om geld gaat en de N.A.M. lak heeft aan de democratie en de inwoners van N.O. Twente” , aldus een zeer verbolgen voorzitter Freddy Mensink.  

Het (bijna) unanieme besluit van de tweede kamer om de N.A.M. met klem te verzoeken de oliewinning en de daaropvolgende hervatting van de afvalwaterinjecties in N.O. Twente met circa twee maanden uit  te stellen is nog geen dag oud, als de N.A.M. besluit om hier geen gevolg aan te geven.


“We gaan er vanuit dat dit een duidelijk signaal is naar gedeputeerde Lievers van de Provincie Overijssel en de betrokken Gemeenten in Twente  om niet alleen bezwaar te maken maar tevens de rechter te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Eigenlijk nog de enigste mogelijkheid om dit arrogante besluit van de N.A.M. een halt toe te roepen”, aldus de stichting.


“Eén ding mag duidelijk zijn”, aldus de immer strijdbare leden van het burgerinitiatief, “we zullen er alles aan doen om  er voor te zorgen dat minister Kamp eind van dit jaar zal kiezen voor een alternatief. Want zoals het nu gaat klopt het gewoon niet en zijn de risico’s voor de veiligheid van mens, dier en natuur in de toekomst van N.O. Twente  onverantwoord groot”.


16 september 2016:  

De N.A.M. geeft aan de motie van de Tweede Kamer, het verzoek van de Provincie,  vier Twentse gemeenten en 30.000 burgers naast zich neer te leggen en morgen, zaterdag 17 september 2016 de oliewinning in Schoonebeek weer op te starten en hiermee dan ook de afvalwaterinjecties. Lees hier de berichtgeving van de N.A.M.

15 september 2016:  

De vaste kamer commissie voor Economische Zaken ging vandaag met minister Kamp in debat. Minister Kamp zal echter de NAM niets in de weg leggen om de afvalwaterinjecties weer op te starten. Lees hier en hier de berichtgeving van RTV Oost en hier van T.C. Tubantia.